mascara testMascara Tips: lees tips en handigheidjes

Wanneer je vaak gebruik maakt van mascara is het waarschijnlijk niet nodig dat je nog speciale tips krijgt.

Maar het kan zijn dat je geen mascara hebt gebruikt en het nu wel wilt gaan gebruiken. Of dat je graag meer informatie en nieuwe tips wilt om te zorgen dat je bijvoorbeeld vollere wimpers krijgt. Lees deze informatie dan goed door, dan ben je op de hoogte van de nieuwste tips en mogelijkheden wat betreft mascara.

De voorbereiding

Voordat je begint met mascara opbrengen, moet je natuurlijk eerst weten welke mascara te gaat opbrengen. Wil je volle wimpers of juist lange wimpers?

Mascara kleur kiezen:

Welke kleur mascara wil je? De meeste mensen gebruiken zwarte mascara, maar soms kan een andere kleur ook erg leuk en zelfs verstandig zijn. Voor mensen die lichte wimpers hebben adviseren wij bruine mascara. Zwarte mascara kan namelijk een strenge uitdrukking geven.

Ten tweede wil je er voor zorgen dat je mascara altijd schoon is. Neem een beetje vaseline en doe dit op een wattenstaafje. Wanneer je dit bij de hand hebt, kan je altijd bij het opbrengen van mascara eventuele klontjes makkelijk verwijderen.

Pas ook op wanneer je speciale cremes gebruikt voor je huid. In sommige gevallen kan het daardoor gebeuren dat je mascara uitloopt.

Je wimpers krullen

Dit moet je eigenlijk al doen voordat je de mascara opbrengt. Hierdoor wordt het effect veel mooier.

De mascara opbrengen

Als je mascara op wilt brengen is het belangrijk dat je een spiegel bij de hand hebt en de ruimte hebt waar je lekker kunt zitten en staan. Zeker wanneer je mascara voor de eerste keer op moet brengen is het belangrijk dat je de tijd hebt, alleen bent en zelf kunt gaan proberen. Neem de tijd om te kijken hoe de mascara werkt, hoe jij deze eenvoudig op kunt doen en welke werkwijze jij zelf wilt hanteren. Test eerst uit hoe je borsteltje werkt. Hiermee voorkom je dat je foutjes maakt.

Als je tien mensen zou vragen hoe zij de mascara opbrengen, zal iedereen hier een andere tactiek voor hebben. Het is belangrijk dat je voor jezelf een fijne houding hebt hoe jij de mascara het beste op kunt brengen. Als je de juiste mascara hebt gevonden dan kun je gaan bekijken hoe je deze op wilt gaan brengen. Begin je met rechts of begin je met links? Het gaat er om dat je beide kanten doet, begin met de makkelijkste kant, ook hier moet je zelf achter komen wat jij prettig vindt.

Het gebruik van een spiegel is belangrijk bij het aanbrengen van mascara. Je zou kunnen kiezen om voor een grote spiegel te gaan staan of zitten, maar je kunt ook een handspiegel pakken. Je kunt dan van veel dichter bij alles bekijken. Je kunt dan precies bekijken waar de mascara goed zit en waar je nog wat meer mascara aan kunt brengen op het hier mooiste resultaat uit te halen.

Bij het mascara opbrengen kan het fijn zijn dat je alleen bent, je hebt dan de rust in je om alles te proberen. Toch kun je er ook voor kiezen om samen met iemand de eerste keer mascara op te brengen. Waarom? Diegene kan het je uitleggen en eventueel voordoen. Het is even een handigheidje wat je moet leren. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt heb je later geen grote spiegel meer nodig. Veel vrouwen doen de mascara in de auto op, voordat ze naar het werk zijn, of tussen de vergaderingen door even vlug in de auto of op de wc. Zij willen er tip top uitzien, dit kan alleen wanneer de mascara goed zit en niet is uitgelopen! Daarom is het belangrijk dat je niet zomaar door je ogen gaat wrijven. Ook met regen en traanogen moet je uitkijken dat de mascara niet uit is gelopen, zorg er daarom voor dat je altijd een tissue bij de hand hebt zodat je uitgelopen of overtollige mascara weg kunt poetsen.

Vollere wimpers of langere wimpers

Als je vollere wimpers zou willen of liever langere wimpers zou willen, dan kun je hier speciale mascara voor aan schaffen. Als je wilt weten welke mascara hier het beste voor is dan kun je dit aflezen bij de beste mascara test. Hier staan de mascara test resultaten beschreven over hoe anderen het ervaren om met een bepaalde mascara aan het werk te gaan. Het kan zijn dat er speciale mascara merken beter zijn voor het volume van de wimpers, het kan ook zijn dat je juist zelf goede ervaringen hebt opgedaan met een bepaald met mascara. Welke keuze ga je dan maken? Volg je de beste mascara test resultaten of ga je op je eigen gevoel af en kies je de mascara welke je al langer in het gebruik hebt?

Mascara vlekken verwijderen

Mascara vlekken op je kleding kan je over het algemeen eenvoudig verwijderen met een warm sopje met wat zeep.

Gevoelige ogen > de beste waterproof mascara

Het kan zijn dat de keuze is gevallen op de beste waterproof mascara. Je wilt misschien je huid niet teveel belasten en vindt het eng om iets aan te brengen rondom de ogen. Het kan ook zijn dat je niet tegen de echte mascara kunt, een oplossing hiervoor is de beste waterproof mascara. Een voordeel hiervan is dat je toch mascara kunt dragen zonder dat je bang hoeft te zijn voor jeuk, huiduitslag en andere nare effecten die de gewone mascara op je gezicht kan laten zien. Ook wanneer je een natuurliefhebber bent en geen mascara wilt gebruiken die op dieren is uitgeprobeerd kun je kiezen voor de beste waterproof mascara. Deze is betaalbaar en zorgt voor een mooi effect, net als de gewone mascara die je bij andere mensen kunt zien.

Houdbaarheid mascara en gebruikstips

    • Normaal gesproken gaat een mascara ongeveer drie maanden mee. Wanneer deze dik of taai wordt, dan is het echt tijd om je mascara om te wisselen voor een nieuwe.
    • Sommige mensen hebben echt gevoelige ogen. Wanneer je de mascara met anderen deelt, loop je een risico op een infectie.
    • Krul de wimpers nooit nadat je mascara hebt aangebracht. De kans dat je wimpers afbreken of beschadigen wordt er groter door.
    • Verwijder de mascara en andere make-up voordat je gaat slapen. Doe je het niet worden je wimpers eerder breekbaar en broos.

Onze mascara Test

Elk jaar wordt er door ons een mascara test gedaan, de beste mascara test. Uit deze beste mascara test komen verschillende resultaten naar voren. De mascara test resultaten worden weergegeven voor bijvoorbeeld de vollere wimpers en de langere wimpers. Zo zijn er verschillende categorie├źn waar je uit kunt kiezen. Maar tot welke categorie behoor jij?

Categorie kiezen

Uit de beste mascara test komen verschillende resultaten naar voren. Maak daarom vooraf de keuze waar je naar gaat kijken. Wil je weten wat de beste waterproof mascara is, of wil je tips over hoe je vollere wimpers krijgt of hoe je langere wimpers kunt krijgen? Het is belangrijk dat je weet wat je graag wilt, dan kun je ook gerichte mascara kopen die voldoet aan jouw wensen en er voor zorgt dat wimpers weer gaan stralen.

 
Laatste update: